Facturen horen bij je bedrijf, dit is immers de ruggengraat van je bedrijf en houdt je bedrijf mede in stand. Door duidelijke afspraken te maken bij iedere opdracht zorg je ervoor dat betalingsafspraken bevestigd worden. Helaas zijn er genoeg bedrijven of particulieren die zich hier niet aan houden. In principe heeft een bedrijf of particulier 31 dagen om een factuur te voldoen. Als men niet aan deze betalingsverplichting voldoet kan je een incassobureau inschakelen. Zelf hoef je niet te bellen of aanmaningen te verzenden, dit werk wordt volledig gedaan door het incassobureau. Op deze manier kan je je volledig richten op je bedrijf. Een bedrijf heeft het immers al druk genoeg. Een incassobureau gaat geen discussies aan en komt vrijwel direct tot de kern van het verhaal. Er is niet voor niets een betalingstermijn van 30 dagen in het leven geroepen en men moet zich hier aan houden. Een incassobureau weet hier feilloos de wet en zorgt er voor dat je betalingen op de juiste manier voldaan worden.

Wat zegt de wet?

Volgens de wet zegt men dat, indien je niets hebt afgesproken, de factuur binnen 30 dagen voldaan moet worden. Na 30 dagen hoeft er geen aanmaning verzonden te worden en kan een incassobureau direct ingeschakeld worden. Bedrijven weten heel goed dat dit bij wet zo geregeld is en kunnen je op deze manier als kredietverstrekker gebruiken. Vaak is het zo dat er meerdere facturen openstaan bij meerdere bedrijven, zodra een bedrijf laks is met het betalen van hun facturen. Dit is uiteraard niet wat je wilt. Een incassobureau kan deze zorg gelukkig bij je wegnemen.

Alsnog te laat met betalingsverplichting

Zodra de betaling alsnog op zich laat wachten, wordt een gerechtelijke procedure in het leven geroepen. Er wordt op dit moment een dagvaarding opgemaakt en we voeren verweer als dit nodig is. Hierbij moet de debiteur een goed dossier hebben waaruit blijkt dat hij niet aan zijn betaling hoeft te voldoen. In de praktijk blijkt dat de debiteur hierbij weinig kans maakt, aangezien het bedrijf een betalingsverplichting is aangegaan.

Incassobureau no cure no pay

Nog een enorm voordeel van een incassobureau is het no cure no pay principe. Gebruikmaken van een incassobureau no cure no pay is een enorme winst voor het bedrijf. Het houdt in dat je gebruik maakt van een regeling waarbij je pas betaald na betaling van de debiteur. Zo ben je er zeker van dat een oplossing geboden wordt en jij pas betaald na de oplossing! Op deze manier kan je zorgeloos voor een incassobureau kiezen, aangezien je pas betaald na betaling van de debiteur. Een incassobureau no cure no pay neemt je zorgen uit handen. Dit zorgt er mede voor dat je je volledig op je eigen bedrijf mag richten.