In Nederland ben je vanaf je 18e verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als je binnenkort 18 wordt, is het dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een goede zorgverzekering. Dat kan best lastig zijn, er zijn immers een hoop dingen waar je aan moet denken. In dit artikel geven we je daarom een paar tips en leggen we je het een en ander uit.

Een zorgverzekering is dus verplicht in Nederland, dit geldt enkel voor de basisverzekering. Hierin wordt, zoals de naam al zegt, de basiszorg vergoed de basis zorg. Er zit echter ook flink wat verschil in basisverzekeringen, daar duiken we wat dieper op in.

De juiste premie

Als je 18 wordt, heb je waarschijnlijk nog niet erg veel geld te besteden. Je kunt ervoor kiezen om bij je ouders verzekerd te blijven, maar waarschijnlijk is er een goedkopere verzekering voor je te vinden. Als je 18 wordt, kun je dan verzekeringen zoeken via vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Zo kun je verzekeringen gemakkelijk vergelijken en de goedkoopste verzekering voor je opzoeken.

Let op de polis

Wanneer je op zoek gaat naar een zorgverzekering, is het slim om je even in te lezen over de verschillende polissen. Er zijn eigenlijk twee verschillende polissen, de restitutiepolis en de naturapolis. Als je kiest voor een restitutiepolis heb je een vrije zorgkeuze, maar is de premie vaak wel wat hoger. Als je voor een naturapolis kiest, heb je geen vrije zorgkeuze, maar ben je wat minder geld kwijt. Een naturapolis is namelijk vaak wel wat goedkoper.

Een aanvullende verzekering?

Goed, de basisverzekering is dus verplicht in Nederland. Deze vergoed de meeste medicijnen en een hoop zorg, zoals een bepaald aantal uren fysiotherapie. Sommige zorg wordt echter ook niet vergoed door de basisverzekering, zoals de tandarts. Wanneer je vaak naar de tandarts moet, omdat je bijvoorbeeld veel tandzorg nodig hebt, kan het daarom handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar soms wel handig. Er zijn erg veel verschillende soorten aanvullende verzekeringen, daarom is het slim om je hier goed in te verdiepen voordat je er een afsluit.