Iedereen heeft wel eens een moment waarop je denkt ‘had ik nu maar een rechtsbijstandverzekering’ afgesloten. Om dat te voorkomen is het verstandig vandaag nog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dat doe je bij voorkeur echter niet voor je de verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergeleken hebt. En dat vergelijken is tegenwoordig bijzonder eenvoudig. Je hebt al heel snel in beeld wat de voor jou perfecte rechtsbijstandverzekering is.

Tot aan de rechtbank aan toe

Er ontstaat onenigheid na een ongeluk, je online bestelling wordt niet conform afspraak geleverd, de reisorganisatie komt de afspraken niet na of je hebt onenigheid met je baas of de schoolleiding van de kinderen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van zaken waarbij de rechtsbijstandverzekering je echt kan helpen. Een rechtsbijstandverzekering bied je juridische hulp als er sprake is van een conflict. Zeker als je lijnrecht tegenover een grote partij komt te staan, ga je het alleen niet redden. Met een rechtsbijstandverzekering kun je de strijd wél aan gaan omdat je verzekerd bent van juridische ondersteuning van een jurist of advocaat. Die ondersteuning gaat tot aan de rechtbank aan toe, want ook dan kan de rechtsbijstandverzekering ervoor zorgen dat je op kundige wijze terzijde wordt gestaan door een specialist. Met de rechtsbijstandverzekering sta je sterker, ook als je in conflict raakt met je baas en blijkt dat jullie niet langer op dezelfde golflengte zitten.

Ook kosten worden vergoed

Behalve dat je met deze verzekering specialisten aan je zijde weet, worden vaak ook andere kosten vergoed zoals bijvoorbeeld expertkosten of het inschakelen van de deurwaarder. De dekking die de verschillende verzekeraars bieden, kan behoorlijk verschillen. Bovendien heb je verzekeringen die zich richten op een bepaald gebied. Om die reden is het zo belangrijk om de verschillende rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Online vind je verschillende tools die je helpen de verzekeringen te vergelijken. Zo heb je snel in beeld wat de voordelen zijn van DAS Rechtsbijstand afgezet tegen de voorwaarden van andere verzekeraars. Nadat je hebt aangegeven wat je precies zoekt, krijg je heel snel een overzicht van de verzekeraars in beeld en kun je een vergelijk maken. Als je verstandig bent dan trek je het vergelijk breder dan alleen de prijs en zoek je vooral naar die verzekering die je de beste prijs- kwaliteitsverhouding kan bieden.

Denk om de wachttijd

Overigens geldt wat betreft de rechtsbijstandverzekering vaak wel een wachttijd en kun je de verzekering pas na een bepaalde periode na het afsluiten inschakelen. Sluit je een verzekering af wanneer een conflict al loopt, dan ben je voor dat conflict niet verzekerd.