Wanneer jij door iemand anders toedoen letselschade oploopt, is het in de meeste gevallen mogelijk om deze schade op deze partij te verhalen. Letsel naar aanleiding van een verkeersongeval of arbeidsongeval kan al snel flink in de papieren lopen. Maar ook letsel door sport, spel, dieren en overige situaties kan erg nare gevolgen hebben.

Het inschakelen van een letselschade advocaat kan je in zulke gevallen helpen om de juridische afhandeling te regelen. Zo hoef jij je alleen maar te focussen op je herstel en worden eventuele kosten hiervoor vergoed.

Letselschade door verkeersongeval, arbeidsongeluk of andere ongevallen

De meest voorkomende oorzaak van letselschade is een verkeersongeval. Wanneer je het slachtoffer wordt van een aanrijding, leidt dit bijna altijd tot schade. Waar een botsing van twee auto’s op lage snelheid gelukkig vaak alleen maar materiële schade tot gevolg heeft, is er helaas vaak ook sprake van lichamelijk letsel wanneer je als fietser of voetganger door een automobilist wordt aangereden of wanneer er hogere snelheden bij betrokken zijn. Via de aansprakelijkheidsverzekering van degene die jou heeft aangereden, is meestal alle schade te verhalen.

Naast verkeersongevallen, zijn ongelukken die plaatsvinden op de werkvloer ook een grote bron van letselschade. Letselschade bij arbeidsongevallen leiden vaak tot lichamelijk letsel. Dit brengt ziektekosten met zich mee, maar wanneer je door het ongeval bijvoorbeeld (deels) arbeidsongeschikt raakt, kan ook bijvoorbeeld een verlies van inkomsten onder letselschade worden geschaard. De werkgever is meestal aansprakelijk voor deze schade en hier (gelukkig) in de meeste gevallen ook verzekerd voor.

Maar ook minder bij bekende oorzaken van letselschade, zoals wanneer je gebeten wordt door de hond van de buren of wanneer je van je fiets valt door gaten in het wegdek, kan je de andere partij aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Wat de oorzaak van de letselschade ook is, wanneer dit door andermans toedoen is ontstaan, kan je de schade meestal verhalen op de andere partij.

Letselschade advocaat Tilburg

Je kan natuurlijk zelf contact opnemen met de aansprakelijke partij en via zijn of haar verzekering de schade regelen. Maar wanneer je bijvoorbeeld slachtoffer bent van lichamelijk letsel, heb je waarschijnlijk je handen vol aan je eigen herstel. In zo’n geval kan een letselschade advocaat je deze zorgen uit handen nemen en er in ieder geval voor zorgen dat al het papierwerk netjes geregeld wordt, zodat jij je volledig kan focussen op je eigen herstel. Ook wanneer je niet helemaal zeker bent van wie er aansprakelijk is en je te maken hebt met een complexe zaak, kan een letselschade advocaat je helpen om dit uit te zoeken.

Je kan natuurlijk naar een algemeen advocaten kantoor stappen om je te helpen bij je letselschade. Daarnaast bestaan er ook bureaus die gespecialiseerd zijn in het afhandelen van letselschade. Voor een letselschade advocaat in Tilburg kan je bijvoorbeeld terecht bij Dammers & Verlaan Letselschade. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je advocaat altijd op de hoogte is van de laatste regels rondom letselschade en dus alles voor je zal proberen wat er op dat moment mogelijk is.