Het bijhouden van de administratie is voor de meeste ondernemers of zzp’ers niet de meest leuke taak. Voor sommigen is het bovendien vaak vrij lastig en tijdrovend. Gelukkig kun je de salarisadministratie uitbesteden aan Doomen & Quist. De voordelen hiervan hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het scheelt je tijd

Dit is voor de meeste waarschijnlijk het belangrijkste voordeel. Het uitbesteden van je administratie scheelt je tijd. Die tijd kun je vervolgens besteden aan je core business. Je kunt delen van de salarisadministratie uitbesteden aan Doomen & Quist, of je geeft alles uit handen. Je hoeft alleen nog maar te factureren en te betalen. Ideaal natuurlijk.

Je profiteert van de specialistische kennis

Er zijn heel veel regels, vooral van de Belastingdienst. Om die allemaal bij te houden is bijna geen doen en maakt het bijhouden van je administratie een nog grotere klus. Voor een administratiekantoor is het bijhouden van die regels echter heel normaal. Daarom kun je profiteren van die kennis op bijvoorbeeld belastinggebied. Ook weten ze alles wat te maken heeft met salarissen en de regels op dit gebied. Zij weten alle regels en voordelen moeiteloos te benutten in jouw voordeel.

De kans op boetes wordt kleiner

Een van de regels van de Belastingdienst is dat je altijd je administratie op orde moet hebben. Wanneer je het zelf doet kan het nog wel eens voorkomen dat dit niet de grootste prioriteit is, wanneer je het overlaat aan een administratiekantoor weet je zeker dat het goed zit. Zij houden altijd alles bij. Je riskeert dan ook geen boetes meer van de belastingdienst. Dit scheelt je nog geld ook. Wanneer je weet dat jouw administratie niet altijd op orde is, is het al helemaal een goed idee om dit uit te besteden.

Je krijgt veel meer inzicht in je financiën

Doordat een administratiekantoor jouw cijfers altijd heel makkelijk in een overzicht heeft weet je altijd hoe de zaken ervoor staan. Bovendien wordt dit regelmatig met je besproken en krijg je vaak tips over hoe je het beter kunt doen. Financiële verrassingen blijven daardoor uit en daar krijg je veel voor terug.

Zitten er dan ook nog nadelen aan?

Eigenlijk zitten er weinig tot geen nadelen aan het uitbesteden van je salarisadministratie aan Doomen & Quist. Het enige wat we kunnen bedenken is dat het geld kost. Dit geld verdien je echter weer terug door alle hierboven genoemde voordelen. Dit noemen we nou een win-win situatie!